20 Temmuz 2017 Perşembe

Google'da Üst Sıralara Çıkmak İçin 5 İpucu


Google'da üst sıralara çıkmak sitenizin daha fazla tıklanmasını sağlayacaktır. Bu yazımda üst sıralara nasıl çıkılabileceğinden bahsettim. Umarım işinize yarayacaktır.

Özgün Yazılar 

Google, özgün olmayan yazıları (kopyala-yapıştır yazıları) spam olarak algılamaktadır. Özgün içerik üreterek üst sıralara çıkma şansınızı arttırabilirsiniz.

Backlinklerin (Geri Bağlantılar) Önemi

Backlinkler, web sitenize yöneltilen bağlantılardır. Gelen bağlantılar (IBL'ler) olarak da bilinir. Backlink sayısı, o web sitesinin popülerliğinin bir göstergesidir. Bazı arama motorları, özellikle Google, kaliteli backlinklere sahip web sitelerini, arama sonuçlarında üst sıralara çıkartmaktadır.

Doğru Seçilmiş Anahtar Kelimeler

Anahtar kelimeler sitenizin internette bulunmasını sağlayan önemli unsurlardandır. Doğru anahtar kelimeler sayesinde Google'da siteniz üst sıralara çıkabilir.

Güncel İçerik

Google, güncel içerik paylaşan sitelerin üst sıralara çıkmasını sağlayacaktır çünkü önceden yazılmış yazılar geçerliliğini kaybetmiş olabilir.

Sitemap (Siteharitası) Kullanmak

Site haritaları, sitenizdeki tüm değişiklikler hakkında arama motorlarını derhal bilgilendirme fırsatı sunar. Bu sayede Google sitenizi daha hızlı bir şekilde bulacak ve size üst sıralara çıkma şansı verecektir.