21 Temmuz 2017 Cuma

Olası Google Ban Sebepleri


Google, en popüler arama motorlarından biridir. Arama sonuçlarının kalitesini sağlamak için, bazı sitelerin arama sonuçlarında görünmesini yasaklayabilir. Bu siteler genellikle, spam veya düşük kaliteli sitelerdir. Bu yazımda birkaç başka nedeni özetleyeceğim:

Google Arama Yasağına Neden Olabilecek Faktörler:

Kopya İçerik

Google, özgün olmayan yazıları algılayabilmekte ve o siteleri arama sonuçlarından silmektedir. Eğer biri blog yayınlarınızı kopyalarsa, Google DMCA aracını kullanarak bunu bildirebilirsiniz


Trafik Siteleri

Bazı trafik siteleri, bilgilerinizi güvende tuttuğunu söylemekteler. Fakat trafik sitesi kullanıyorsanız er ya da geç arama motorlarından men edileceksiniz.

Anahtar Kelime Spamı

Yeni otomobiliniz için en iyi otomobil sigortasını sağlıyoruz. Otomobil sigortasına ihtiyacınız varsa en iyi otomobil sigortası planını bulmamıza yardımcı olabiliriz.
Üste verdiğimiz örneğe anahtar kelime doldurma denir.  Anahtar kelime çok sık kullanılırsa Google, sitenize bir filtre yerleştirebilir veya sizi Google'dan men edebilir.

Kötü Backlinkler (Geri Bağlantılar)

Sitenizde zararlı backlinkler varsa Google sizi arama motorlarından silecektir. Aşağıda yer alan konulardaki backlinkleri sitenizde kullanmayın.
  • Yetişkin Siteleri
  • Kumar Siteleri

Yararlandığım Kaynaklar

@shoutmeloud / Web Sitesi